حوزه های فعالیت ما چیست؟
ما با توجه به اینکه «توسعه، همه توسعه است» همزمان در هشت حوزه توسعه مکران را پیگیری میکنیم.

سرمایهگذاری
سرمایهگذاری در حوزههای کلیدی میتواند پایهگذار تحولات بزرگ اقتصادی باشد.

آب و کشاورزی
مدیریت هوشمند منابع آب و کشاورزی در مکران، نقشی کلیدی در تأمین امنیت غذایی و توسعه پایدار کشور دارد.

صنعت و انرژی

سیاست خارجه
مکران به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصربهفرد، نقشی کلیدی در روابط بینالمللی ایران دارد.

ترانزیت
موقعیت استراتژیک مکران باعث ایجاد ظرفیت جدی این منطقه برای تبدیل به یک قطب ترانزیت شده.

گردشگری
مکران با طبیعت بکر، سواحل زیبا و میراث فرهنگی غنی، یکی از مقاصد جذاب گردشگری است.

کاربری اراضی
کاربری بهینه اراضی در مکران، با توجه به ویژگیهای جغرافیایی و محیطزیستی، از اهمیت بالایی برخوردار است.

ارتقای سرمایه انسانی
سرمایه انسانی بهعنوان مهمترین دارایی کشور نیازمند توجه و توسعه مستمر است.
ویژگی های ما
سرمایه گذاری
ما در چشم توسعه مکران، به دنبال کشف ظرفیت های واقعی مکران برای سرمایهگذاری هستیم. ما بیش از 250 پروژه زیرساختی و غیرزیرساختی احصا کردیم. این پروژهها در هفت حوزه مختلف دستهبندی و احصا شدهاند. این هفت دسته شامل پروژه های ترانزیت، سیاست خارجی، آبوکشاورزی، صنعت و انرژی، گردشگری و زیرساخت عمومی، کاربری اراضی و ارتقای سرمایه انسانی میباشد.
ما علاوه بر شناسایی ظرفیت های سرمایهگذاری در مکران، ظرفیت های قانونی قابل استفاده را نیز در نظر داریم. قوانینی مانند مولدسازی و...
ما برای سرمایهگذاری بهینه و مطمئن، امکان ارائه مدل های قراردادی مختلف و همچنین مدل های تامین مالی را در نظر داریم.
ما به دنبال سهولت و اطمینان خاطر سرمایهگذاران هستیم.




صنعت و انرژی
سواحل مکران با توجه به داشتن پسکرانه وسیع و غنی، مملو از فرصت های مختلف میباشد. تلاش ما برای کشف تمام این ظرفیتها و گسترش فعالیت های این حوزه در جریان است.
طرفیت های شناسایی شده در حوزه انرژی و صنعت منطقه مکران در حوزه های زننجیره های شیمیایی، صنایع دریایی، صنایع پیشران، صنایع کوچک و متوسط صنعتی و صنایع معدنی میباشد.
ظرفیت های مرتبط با صنعت و انرژی که توسط تیم چشم توسعه مکران احصا شده است دارای تنوع قابل توجهی است. این طرفیتها و پروژهها شامل پتروشیمیها، مزرعه های انرژی خورشیدی،نیروگاه های ترکیبی، منطقه ویژه انرژی، کشتی سازی، اسکراب، بانکرینگ، سایت پرتاب ماهواره، تولید سلول های خورشیدی، شهرک های صنعتی و فعالیت های معدنی میباشد.
ترانزیت و تجارت بینالملل
منطقه مکران به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه خود، در موضوع ترانزیت و دسترسی های کریدوری از اهمیت فراوانی برخوردار است. یکی از دلایل این اهمیت موقعیت بندر چابهار به دلیل دسترسی به اوقیانوس و آب های آزاد میباشد. همچنین ارتباط زمینی این منطقه با کشور پاکستان که عضو CPEC بر اهمیت ترانزیتی و کریدوری مکران میافزاید. اتصال مکران از طریق محور شرق به کشور های آسیای میانه نیز بر جذابیت های ترانزیتی و تجاری این منطقه افزوده است.
اما نکته مهمتر در ترانزیت و تجارت بینالملل بررسی پارامتر های دقیقتر و میدانیتر مثل توافقنامه های کشورها، حجم مبادلات، هزینه فایده تجارت میان کشورها و تراز تجارت میان کشورها میباشد. ما در چشم توسعه مکران تمام ظرفیت های کریدوری این منطقه با کشور هایی مثل چین، هند، پاکستان، افعانستان، روسیه ، آسیای میانه و... را بررسی میکنیم و تحت نظر داریم.




کاربری اراضی
از جمله ویژگی های مکران که این منطقه را مستعد توسعه میکند، دسترسی مناسب به زمین در پسکرانه مکران است. وجود دشت های هموار در پسکرانه سواحل مکران امکان امکان توسعه این مناطق را مهیا کرده است. وجود این میزان زمین برای تمام شئون توسعه لازم است. از گسترش و توسعه بخش صنعت و انرژی تا ساخت شهر های جدید برای استقرار جمعیت و ایجاد زیرساخت های عمومی و گردشگری یا افزایش صنایع غذایی و کشاورزی و... همه و همه یک پیشنیاز اصلی دارند و آن هم زمین است! مدیریت این پیشنیاز اصلی در این زمان بسیار حیاتیست. زیرا اگر این موضوع مورد توجه قرار نگیرد توسعه این منطقه دچار چالش خواهد شد و از مسیر اصلی خارج خواهد شد.
در چشم توسعه مکران بررسی شرایط اراضی، شناسایی و آمایش اراضی منطقه و شناسایی و رفع تعارضات ارضی جزو اصلیترین حوزه های فعالیت ماست.
آب و کشاورزی
منطقه مکران به دلیل آب و هوای شبه استوایی ظرفیت قابل توجهی در کشاورزی و تولید میوه های استوایی دارد. این آبوهوا باعث افزایش ظرفیت های این منطقه شده است. همنچنین این منطقه به دلیل وجود رودخانه های فصلی، سد های احداث شده در این منطقه و همچنین بارندگی های فصلی ظرفیت خوبی در کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور دارد.
منطقه مکران به دلیل تغییرات آبوهوایی جهانی مستعد وقوع سیبلاب میباشد. این موضوع به این معنیست که منطقه مکران نیاز به برنامهریزی و آیندهپژوهشی در حوزه مدیریت منابع آبی دارد. این برنامهریزی و مدیریت منابع آبی پیشنیاز توسعه این منطقه در تمام حوزهها میباشد.
در چشم توسعه مکران یکی از حوزه های اصلی فعالیت ما بررسی و ارائه راهکار حول مسئله حکمرانی آب و مدیریت منابع آبی با توجه به تغییرات اقلیمی و شرایط منطقه است.




سیاست خارجی
یکی از لازمه های توسعه منطقه مکران، سیاست خارجی فعال در قبال بازیگران ذینفع میباشد. با سیاست خارجی فعال میتوان ظرفیت های غیرفعال منطقه مکران را به بهرهبرداری حداکثری رساند. برای داشتن سیاست خارجی فعال در گام نخست باید ظرفیت های بازیگران ذینفع و ظرفیت های مکران را به خوبی شناخت. سپس با شناخت و اشراف بر حوزه های مختلف و شناسایی پارامتر های تاثیرگذار میتوان برنامهریزی مناسب و متناسب با توسعه مکران را شاهد بود.
چشم توسعه مکران با اشراف جامع و چند جانبه بر ظرفیت های مکران در حوزه های مختلف، همواره به بررسی پروندهها و ظرفیت های بینالمللی پرداخته است. بررسی های انجام شده در حوزه سیاست خارجی بر امکان همکاری یا استفاده از ظرفیت های کشور های محتلف مانند چین، هند، پاکستان، افغانستان، آسیای میانه، روسیه و...میباشد.